Genieten, Geloven, Groeien

Groep 7/8

Hallo allemaal!

Wij zijn groep 7-8. Een combinatiegroep van 25 kinderen. Wij hebben het vaak erg gezellig in de klas! Benieuwd wat we zoal allemaal doen? Kijk dan eens geregeld op deze pagina, want samen gaan we er een leerzaam jaar van maken en helpen we elkaar successen te bereiken! 


Wereldoriëntatie - Machtige Media
Na de herfstvakantie zijn we  begonnen aan het thema 'Machtige Media'. Communicatie verloopt tegenwoordig heel anders dan vroeger. Welke invloed heeft internet daarop? En hoe zorg je dat je privacy tegenwoordig wel gewaarborgd blijft? We gaan het in dit thema en tijdens de Week van de Mediawijsheid allemaal leren. Aan het einde van dit thema gaan we een eigen klassenjournaal opnemen door middel van het Greenscreen in ons X-lab.
  


Vredesposterwedstrijd
Begin dit schooljaar hebben we meegedaan aan de Vredesposterwedstrijd. Na het maken van een schets, mochten we dit daarna in het groot uitwerken. En wat een mooie creaties zijn dat geworden zeg! Uiteindelijk zijn er 3 posters door de juffen en meester van onze school uitgekozen en in de bieb tentoongesteld. Uit alle posters van alle deelnemende scholen, won Fleur de publieksprijs!! 


Wereldoriëntatie - Fantastische families
Tot aan de herfstvakantie gaan we  verschillende familieverhalen onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan de relatie tussen een soldaat in WO I en zijn familie thuis, de ruzie tussen Willem II en zijn zoon, de conflicten tussen ouders en hun kinderen in de jaren '50 en '60 en we bekijken het verhaal van een indianenfamilie. Daarna hebben we onderzoek gedaan naar een familieverhaal naar eigen keuze en hebben onze informatie op een beeldende manier laten zien. Sommige kinderen hadden een muurkrant gemaakt, anderen een lapbook en een aantal hebben ook geprobeerd een website te maken met Google Sites.


Xpeditielab
Zes keer per jaar brengt groep 7 een bezoek aan het Xpeditielab. Omdat wij een combinatiegroep hebben, mag groep 8 ook mee. Een combinatiegroep heeft ook voordelen!
Tijdens de bezoekjes gaan we met heel veel verschillende activiteiten aan de slag. Alle opdrachten staan in het teken van ICT, Wetenschap en Techniek. Helaas hadden we door Corona maar 1x de mogelijkheid om naar Xpeditielab te gaan. Gelukkig bracht Ted ons spullen voor nog eens 3 lessen op school! Zo hebben we leren programmeren met Lego WeDo en de Dash en Dot robots, hebben we een eigen robot getimmerd en een  eigen bibberspiraal gemaakt. Ook hebben we Xcape de klas gespeeld. Echt ontzettend gaaf!